April 24, 2017

Gala de Deschidere

Gala de deschidere a Campaniei ”Adevărata Basarabie” este prima imagine oferită publicului despre evenimentele din cadrul acestui proiect. Este o posibilitate de promovare a Campaniei, partenerilor și sponsorilor noștri, cât și sensibilizarea publicului față de evenimentele culturale, organizate de Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, care au loc în mediul ieșean. La deschiderea campaniei „Adevărata Basarabie” sunt invitați reprezentanții autorităților locale: Consulatul General al Republicii Moldova la Iași, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași; reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale de tineret din Iași și din toată România (membrii Federației Asociațiilor de Basarabeni); cât și sponsorii și partenerii noștri: Club Rotary ”Curtea Domnească” din Iași, W&T Vacanțe Speciale, Palas Mall Iași etc. Evenimentul dat asigură o mai bună comunicare între participanți, promovare reciprocă și transparență în cadrul proiectelor ulterior realizate în comun.

Gala de Deschidere este compusă din trei părți esențiale: partea festivă, partea artistică și partea de cocktail.

Deschiderea oficială începe cu tăierea panglicii de către oficialități, de obicei de către Consulul General al Republicii Moldova la Iași și Primarul Municipiului Iași sau unul din reprezentanții Universităților din Iași, după care locurile din sală sunt ocupate de către toți invitații. Oaspeții de onoare primesc posibilitatea de a veni cu un mesaj pentru publicul prezent, dedicat Campaniei, urmând ca în continuare să se prezinte evenimentele ce vor urma în decursul lunii mai.

Partea artistică este destul de simbolică și reprezentativă culturii românești. Tinerii basarabeni din asociația ATRAG au posibilitatea să își demonstreze talentul prin intermediul pieselor interpretate, dansurilor populare, recitaluri de poezii etc. Momentele artistice sunt completate de filmulețe și poze reprezentative care cristalizează imaginea Campaniei la nivel digital.

Evenimentul se încheie cu un moment de cocktail, unde participanții au posibilitatea de a interacționa, de a comunica și de a împărtăși primele emoții.